Napati

Produse organice/eco/bio pentru copii

Postat de Ileana Glodeanu On November 16, 2009

washingtonoffsite245t_op-300x200Un studiu recent a demonstrat ca cei mai expusi efectelor daunatoare ale expunerii la chimicale sunt copiii pana la varsta de 7 ani.

Aceasta din cauza ca bebelusii si copiii cresc repede si chimicalele pot interfera in dezvoltarea normala a creierului si pot perturba hormonii acestora la stadii cheie de dezvoltare, dar si pentru ca ei pot inghiti mai multe chimicale prin faptul ca respira mai repede si sunt inclinati sa bage mai mult diverse obiecte in gura.

Noul studiu sugereaza ca mai exista inca un motiv pentru care copiii sunt mult mai expusi pesticidelor. Studiul a relevant ca la copii nu se secreta asa de mult enzima de detoxifiere. Aceasta enzima joaca un rol important in a ajuta corpurile copiilor sa detoxifice chimicale, inclusiv organofosfatii, o clasa de chimicale care include pesticidele.

Studiul oamenilor de stiinta de la Universitatea din California Berkley, publicat de Beyond Pesticides, a concluzionat ca Agentiile de protectie a mediului ar trebui sa ia aminte si sa ajusteze estimarile privind riscul de sanatate fata de expunerea in copilarie la pesticide.


  1. Napati » Blog Archive » Ce sunt pesticidele? Said,

    [...] se citi si articolele din aceeasi serie: Pesticidele si sanatatea copiilor, Astmul, pesticidele si scoala, Pesticidele de uz casnic relationate cu cazurile de cancer la [...]

    Postat la November 17th, 2009 at 5:07 pm

  2. Napati » Blog Archive » De ce conteaza ca purtam haine BIO daca nu le mancam? Said,

    [...] au fost atribuite prezentei in sange a urmelor de pesticide si expunerii la astfel de chimicale (http://www.napati.ro/blog/2009/11/16/pesticidele-si-sanatatea-copiilor/ sau http://www.napati.ro/blog/2009/11/16/astmul-pesticidele-si-scoala/ [...]

    Postat la January 27th, 2010 at 9:51 pm

Adauga un comentariu