Napati

Produse organice/eco/bio pentru copii

Postat de Ileana Glodeanu On November 16, 2009

 

Centrul pentru cancer Lombardi din Georgetown, SUA, a descoperit un nivel ridicat de pesticide de uz casnic in urina copiilor cu leucemie limfoblastica acuta, un cancer care apare in special la copiii intre 3 si 7 ani. Studiul a fost publicat in revista de profil Therapeutic Drug Monitoring in luna august 2009.  

“In cercetarile noastre am comparat mostrele de urina de la copii bolnavi de leucemie limfoblastica acuta (ALL) si mamele acestora, cu mostre de urina de la copii sanatosi si mamele lor. Nu ar trebui sa presupunem ca pesticidele au cauzat cancerul, dar studiile noastre dovedesc ca cercetari adanci trebuie continuate in aceasta directie.”

 

Studiul a fost efectuat intre ianuarie 2005 si ianuarie 2008 pe voluntari. Cercetatorii au demonstrat ca pesticide au fost detectate in urina a peste jumatate din cei supusi studiului, dar nivelul a doua pesticide comune (metaboliti OP) era mai mare la copiii cu leucemie limfoblastica acuta.

“Stim ca pesticide (sub tot felul de forme) se gasesc in 85% din case, si este evident ca nu toti copii din aceste case dezvolta cancer. Ceea ce acest studiu sugereaza este o asociere intre expunerea la pesticide si dezvoltarea leucemiei limfoblastice acute, dar nu avem inca o dovada clara cauza-efect”. “Cercetarile viitoare ne-ar putea ajuta sa intelegem rolul exact al pesticidelor in dezvoltarea cancerului. Noi prezumam ca expunerea pre-natala la pesticide coroborata cu inclinatia genetica sau o sursa aditionala dupa nastere ar putea fi de vina”.

 

Sursa: http://explore.georgetown.edu/documents/42929/

 

 

  1. Napati » Blog Archive » Ce sunt pesticidele? Said,

    [...] si articolele din aceeasi serie: Pesticidele si sanatatea copiilor, Astmul, pesticidele si scoala, Pesticidele de uz casnic relationate cu cazurile de cancer la copii, De ce ar trebui sa folosim bumbac organic in hainutele bebelusilor si copiilor?. This entry was [...]

    Postat la November 17th, 2009 at 5:10 pm

  2. Napati » Blog Archive » De ce conteaza ca purtam haine BIO daca nu le mancam? Said,

    [...] prima cauza a mortalitatii infantile pe motiv de boala si a fost direct relationat cu pesticidele (http://www.napati.ro/blog/2009/11/16/pesticidele-de-uz-casnic-relationate-cu-cazurile-de-cancer-la-c…). Multe alte boli au fost atribuite prezentei in sange a urmelor de pesticide si expunerii la [...]

    Postat la January 27th, 2010 at 9:47 pm

Adauga un comentariu