Ulei esential BIO de Menta (mentha arvensis), 10 ml

Pret: 10 RON (TVA inclus)
Stoc Epuizat
Imi place, aleg, cumpar
Alege Cantitatea:
Ambalaj cadou


Menta este un gen de aproximativ 25-30 specii de plante din familia Lamiaceae, distribuit pe mai toate continentele, exista si o serie de hibrizi. Menta este o planta erbacee, rezistenta, care se raspandeste repede si nu este pretentioasa privind solul. Mentha Arvensis este nativa in Asia centrala si de vest si in zonele temperate ale Europei. Creste pana la 60 cm, are flori albe sau roz. Ca planta cultivata in scopuri medicinale a fost cunoscuta tarziu, in secolul XVIII in Anglia, cand s-au obtinut primele loturi de ulei volatil, fiind trecuta in farmacopeea engleza. Japonezii o cunosc si o cultiva cu mai multe sute de ani in urma, specia Arvensis, carui I se mai spune menta japoneza. Conform directivei europene amendamentul 7 privind produsele cosmetice (2003/15/CE) anumiti compusi naturali pot prezenta risc alergic: limonen Metoda de obtinere: prin distilarea cu vapori de apa din frunzele si varfurile inflorite ale plantei Zona geografica de provenienta: India Prezentare: lichid clar usor galbui, vascozitate redusa Nota parfumului: de mijloc Aroma: pura, invioratoare, patrunzatoare



Cod produs: MY13

Instructiuni de folosire

Proprietati: antiseptic general, antiinflamator, astringent, cephalic, descongestionant, febrifug, stimulent al sistemului nervos, sudorific, vasoconstrictor, tonic general, deodorant si cicatrizant extern, antiviral (herpes), regulator si sedativ al tulburarilor neurovegetative. Recomandari: piele grasa, incarcata, stimularea circulatiei sanguine, astm, bronsita, probleme respiratorii, cefalee, migrene, calmarea mancarimilor si iritatiilor pielii, transipratie excesiva, calmarea durerilor reumatice, dureri musculare, inflamatii. Cosmetica: dozaj uzual recomandat in compozitii cosmetice 0,5-2%. Ca ingredient pentru unguente cu efecte calmante locale asupra mancarimilor, avand si o actiune antiinflamatorie, utila in eczemele alergice, urticarie. Ca ingredient in mastile de ten pentru stimularea circulatiei sanguine. Ca ingredient in paste de dinti. Ca ingredient in cremele si unguente de tratare a iritatiilor cutanate, pentru calmare si racorire. Pentru edeme prin cataplasme locale care ajuta la ameliorarea umflaturilor si a inflamatiilor, cateva picaturi. Aromoterapie: ca ingredient in unguente pentru calmarea durerilor de cap sau masarea cefei si zonei umerilor. Comprese pentru dureri de cap, 3 picaturi de ulei esential de menta cu o lingura de alcool, iar cu preparatul rezultat se pun comprese pe tample si frunte, care se acopera cu un prosop pentru a preveni evaporarea. Comprese reci cu cateva picaturi de ulei esential pentru membre inflamate, calmarea mancarimilor, urticarii. In vaporizatoare si candele pentru purificarea si improspatarea aerului, pentru a asigura o ambianta prielnica persoanelor afectate de tulburari neurovegetative.



Ingrediente

Ulei din Frunze de mentha arvensis * *100 % din totalul ingredientelor provin din agricultura organica. Produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife in concordanta cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com. Componenti principali: mentol, menthone, a-pinen, felandren, limonen, cadinen, cineol, aldehida acetica si izovalerianica, alcooli amilic si izoamilic, timol, carvacrol, alcooli sescviterpenici. Date de siguranta: non-toxic, posibil iritant, posibil sensibilizant. Nu este recomandat in sarcina si alaptare. Nu este recomandat la copiii mici. Nu este recomandat concomitent cu un tratament homeopatic. Posibil alergizant, recomandam efectuarea testului inainte de utilizare. Nu lasati la indemana copiilor. Uz extern!



Varsta
mami


Brand: Mayam
Comentarii cumparatori
Nu sunt comentarii la acest produs. Foloseste formularul de mai jos pentru a adauga un comentariu.
Adauga comentariu
Nume:
Email:
Mesaj:
  Comenteaza produsul