Ingrijire naturala
Ulei esential BIO de Lavanda (lavandula angustifolia), 10 ml
Pret: 20 RON (TVA inclus)
Stoc Epuizat
Lavanda este o tufa vesnic verde, care poate creste pana la 1 metru, cu frunze inguste liniare gri-verzui, are multe tulpini cu varful impodobit de flori inmiresmate violet-albastrui. Cateva soiuri cresc salbatic in regiunea mediteraneana, cultivatiile principale sunt in Bulgaria si Franta.
Numele este derivat din "Lavare" cuvantul latin care inseamna "a spala" romanii folosind-o frecvent in rutina lor de baie. Florile de lavanda erau folosite in Roma antica pentru a parfuma baile publice.
Florile prospete sau uscate se presarau in diverse incaperi pe podea, fiind zdrobite isi degajau aroma de fiecare data cand trecea cineva pe acolo. Lavanda a fost folosita din timpuri stravechi si ca insecticid eficace, in ape de toaleta sau uscat, adunat in buchet pentru linistirea spiritului.
La noi se confunda adesea cu levantica, planta care apartine unor soiuri diferite chiar hibride, mai putin pretentioase, iar aroma difera perceptibil chiar si pentru un necunoscator.
Sinonime: lavanda fina, lavanda oficinala, lavandula vera
Zona geografica de provenienta: Bulgaria/Franta
Metoda de obtinere: prin distilarea cu aburi a florilor
Cod produs: MY11
Instructiuni de folosire
Proprietati: cicatrizant cutanat, regenerant cellular, deodorant, insecticid, sedativ si calmant, rubefacient, antidepresiv, antiseptic, antispastic, tonic, sudorific. Recomandari: regenerarea pielii imbatranite, echilibrarea pielii grase, alinarea tensiunii, depresiei, in stari de panica, isterie sau epuizare nervoasa, dureri de cap, migrene, insomnii si tulburari ale somnului, crearea unei atmosfere linistite in dormitor, anxietate, stari de letargie, depresie, ajuta in cazurile de bronsita, astm, raceli, laringita, dureri reumatismale, lumbago, crampe, diferite dureri asociate cu sportul, probleme de piele: iritatii, acnee, cuperoza, eczeme, vergeturi, rani si arsuri usoare, arsuri solare, intepaturi de insect, seninatate in ambient. Cosmetica: dozaj uzual recomandat in compozitii cosmetice 0,5-2%. Ca ingredient in prepararea cremelor sau lotiunilor pentru tratarea afectiunilor cutanate, acnee, cuperoza. Ca ingredient in prepararea produselor cosmetice in scopul regenerarii si revitalizarii tenului matur. Ca ingredient in prepararea cremelor pentru vergeturi. Ca ingredient in prepararea de masti pentru tenul imbatranit, devitalizat. Ca ingredient in parfumuri si sprayuri de corp. Aromoterapie: inclus intr-un ulei vegetal de baza pentru masajul persoanelor afectate de crampe si dureri musculare, reumatism, masaje relaxante. Inclus in unguente pentru dureri de cap, dureri cervicale, muschi contractati. Ca ulei de baie pentru a calma si relaxa organismul, pentru linistirea sistemului nervos, 15-20 de picaturi (2-3 picaturi in baia copiilor). In vaporizatoare si candele pentru dureri de cap, migrene, insomnii si tulburari ale somnului. Pentru prepararea de saculeti cu plante uscate, potpourri natural, perne medicinale. Combinatii recomandate: combinat cu ulei de tea tree pentru probleme si afectiuni cutanate. Combinat cu ulei esential de petitgrain si lemn de trandafir pentru masaje detensionante. Impreuna cu uleiul esential de salvie si morcov salbatic pentru pielea afectata de arsuri usoare. Impreuna cu uleiul esential de musetel in baza de ulei de galbenele sau cocos pentru arsuri solare. Combinat cu ulei esential de ylang-ylang pentru un parfum intens dulce in creme sau lapte de corp.
Ingrediente
lavandula angustifolia oil* *100 % din totalul ingredientelor provin din agricultura organica. Produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife in concordanta cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com. Prezentare: lichid clar usor galbui, vascozitate redusa. Nota parfumului: de mijloc. Aroma: proaspata, dulce, florala. Ca parfum se potriveste cu: majoritatea esentelor florale si citrice, in special cu musetel, geraniu, rozmarin, patchouli, cuisoare, lemn de cedru, vetiver. Componenti principali: acetat de linalyle, linalol, beta-ocimene, terpinene-4-ol, acetae de lavandulyle, beta-caryophylene, beta-farnesene, 1.8-cineole. Contine (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitor la produsele cosmetice 2003/15/CE): linalool. Date de siguranta: non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant. Este recomandat cu moderatie in alaptare si sarcina - trimestrul II si III. Non-alergizant, recomandam totusi efectuarea testului inainte de utilizare. Nu lasati la indemana copiilor. Uz extern!
Varsta
mami
Brand: Mayam
Cod produs: MY11
Instructiuni de folosire
Proprietati: cicatrizant cutanat, regenerant cellular, deodorant, insecticid, sedativ si calmant, rubefacient, antidepresiv, antiseptic, antispastic, tonic, sudorific. Recomandari: regenerarea pielii imbatranite, echilibrarea pielii grase, alinarea tensiunii, depresiei, in stari de panica, isterie sau epuizare nervoasa, dureri de cap, migrene, insomnii si tulburari ale somnului, crearea unei atmosfere linistite in dormitor, anxietate, stari de letargie, depresie, ajuta in cazurile de bronsita, astm, raceli, laringita, dureri reumatismale, lumbago, crampe, diferite dureri asociate cu sportul, probleme de piele: iritatii, acnee, cuperoza, eczeme, vergeturi, rani si arsuri usoare, arsuri solare, intepaturi de insect, seninatate in ambient. Cosmetica: dozaj uzual recomandat in compozitii cosmetice 0,5-2%. Ca ingredient in prepararea cremelor sau lotiunilor pentru tratarea afectiunilor cutanate, acnee, cuperoza. Ca ingredient in prepararea produselor cosmetice in scopul regenerarii si revitalizarii tenului matur. Ca ingredient in prepararea cremelor pentru vergeturi. Ca ingredient in prepararea de masti pentru tenul imbatranit, devitalizat. Ca ingredient in parfumuri si sprayuri de corp. Aromoterapie: inclus intr-un ulei vegetal de baza pentru masajul persoanelor afectate de crampe si dureri musculare, reumatism, masaje relaxante. Inclus in unguente pentru dureri de cap, dureri cervicale, muschi contractati. Ca ulei de baie pentru a calma si relaxa organismul, pentru linistirea sistemului nervos, 15-20 de picaturi (2-3 picaturi in baia copiilor). In vaporizatoare si candele pentru dureri de cap, migrene, insomnii si tulburari ale somnului. Pentru prepararea de saculeti cu plante uscate, potpourri natural, perne medicinale. Combinatii recomandate: combinat cu ulei de tea tree pentru probleme si afectiuni cutanate. Combinat cu ulei esential de petitgrain si lemn de trandafir pentru masaje detensionante. Impreuna cu uleiul esential de salvie si morcov salbatic pentru pielea afectata de arsuri usoare. Impreuna cu uleiul esential de musetel in baza de ulei de galbenele sau cocos pentru arsuri solare. Combinat cu ulei esential de ylang-ylang pentru un parfum intens dulce in creme sau lapte de corp.
Ingrediente
lavandula angustifolia oil* *100 % din totalul ingredientelor provin din agricultura organica. Produs cosmetic natural si organic certificat de Ecocert Greenlife in concordanta cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com. Prezentare: lichid clar usor galbui, vascozitate redusa. Nota parfumului: de mijloc. Aroma: proaspata, dulce, florala. Ca parfum se potriveste cu: majoritatea esentelor florale si citrice, in special cu musetel, geraniu, rozmarin, patchouli, cuisoare, lemn de cedru, vetiver. Componenti principali: acetat de linalyle, linalol, beta-ocimene, terpinene-4-ol, acetae de lavandulyle, beta-caryophylene, beta-farnesene, 1.8-cineole. Contine (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitor la produsele cosmetice 2003/15/CE): linalool. Date de siguranta: non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant. Este recomandat cu moderatie in alaptare si sarcina - trimestrul II si III. Non-alergizant, recomandam totusi efectuarea testului inainte de utilizare. Nu lasati la indemana copiilor. Uz extern!
Varsta
mami
Brand: Mayam
Produse Similare
Comentarii cumparatori
Nu sunt comentarii la acest produs. Foloseste formularul de mai jos pentru a adauga un comentariu.
Adauga comentariu












